22° / 5° Clar

CARGOLS DE L'EMÍLIA

Ingredients:

Per a 4 persones:

1 kg. de caragols

1 tomàquet madur

1 ceba grossa

1 fulla de llorer

Julivert

Oli d'oliva

Sal

Pebre

Recepta:

A la nit renteu ben nets els caragols. Quan estiguin ben
nets

poseu-los en una olla ben plena daigua, tapeu-los i a
sobre

la tapa poseu-hi pes perquè no sescapin. Es deixen tota

la nit perquè sofeguin (daquesta manera surten tots
els

caragols i és molt fàcil treurels).

Al matí, es tornen a passar per aigua, sescorren i ja
estan

llestos per courels.

Poseu, a foc lent, una paella amb una mica doli i
tireu-hi

els caragols. Al coure, els caragols faran molta espuma
(no

sha de treure). Al cap duna estona poseu-hi el
tomàquet

madur i la ceba tallada molt fina, la fulla de llorer i el
julivert.

Afegiu-hi més oli, sal i pebre i deixeu-ho bullir ben tapat
fins

que estigui al seu punt.

 

Barbara Magdalena Swiernak