CARGOLS DE L'EMÍLIA
Ingredients:
Per a 4 persones:
1 kg. de caragols
1 tomàquet madur
1 ceba grossa
1 fulla de llorer
Julivert
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Recepta:
A la nit renteu ben nets els caragols. Quan estiguin ben
nets
nets
poseu-los en una olla ben plena daigua, tapeu-los i a
sobre
sobre
la tapa poseu-hi pes perquè no sescapin. Es deixen tota
la nit perquè sofeguin (daquesta manera surten tots
els
els
caragols i és molt fàcil treurels).
Al matí, es tornen a passar per aigua, sescorren i ja
estan
estan
llestos per courels.
Poseu, a foc lent, una paella amb una mica doli i
tireu-hi
tireu-hi
els caragols. Al coure, els caragols faran molta espuma
(no
(no
sha de treure). Al cap duna estona poseu-hi el
tomàquet
tomàquet
madur i la ceba tallada molt fina, la fulla de llorer i el
julivert.
julivert.
Afegiu-hi més oli, sal i pebre i deixeu-ho bullir ben tapat
fins
fins
que estigui al seu punt.
Barbara Magdalena Swiernak