39° / 23° Intervals de núvols

L’AJUNTAMENT D’ANGLESOLA REP UN FONS FEDER PER LA RENOVACIÓ COMPLETA DE L’ENLLUMENAT

DIVENDRES 20 NOVEMBRE 2020

El Ministeri de Transició Ecològica i l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) han aprovat la sol·licitud d’ajut de l’Ajuntament d’Anglesola per renovar l’enllumenat públic exterior del municipi. Així doncs, el consistori rebrà una subvenció de 96.820,28 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per renovar els 508 punts de llum actuals, de diferent tecnologia, i així poder-los substituir per tecnologia LED, molt més eficient.

Gràcies al recolzament financer de la Unió Europea es finançarà el 50% de l’actuació que té un cost total de 196.640,56 euros. Està previst que amb el canvi d’enllumenat es redueixi el consum energètic en 195.159 kWh l’any, el què equival a un estalvi energètic del 58,2 %.  

La subvenció per tal de renovar les instal·lacions d’enllumenat exterior s’inclou dins del Programa operatiu FEDER de creixement sostenible per una economia baixa en carboni 2014-2020 aprovat mitjançant el Reial Decret 616/2017.

De la mateixa manera, l’ajuntament es troba actualment pendent de rebre una altra subvenció de la Diputació de Lleida. En cas que s’aprovi, la renovació de l’enllumenat públic tindrà un cost directe per l’Ajuntament de només el 25% de l’operació i per tant, l’actuació s’amortitzarà en un termini inferior als 3 anys.