BLEDES AMB SEC
Ingredients:
Ingredients per a 4 persones:
- ½ kg de patates
- 1 kg de bledes
- 200g de llonganissa
- ½ kg de costella de porc
- 200g de botifarra negra
- 4 alls
- Sal
- Pebre
- 100g de tomàquets
- Oli
Recepta:
Primer de tot netegeu les bledes i les trossegeu. A continuació
peleu les patates i talleu-les a quarts. Després es posen a coure
en una olla amb aigua, que abans s haurà posat a bullir al foc.
Mentre es van coent les bledes, sofregiu en una paella amb oli
calent les costelles trossejades i la llonganissa. Quan estigui ben
rosses, retireu-ho del foc. Amb el mateix oli poseu el 4 alls
sencers vigilant que no es cremin i afegiu-hi el tomàquet. Retireu
del foc el sofregit quan estigui a punt.
Quan les bledes i les patates estiguin cuites, escorreu-les fins
que quedin ban eixutes i talleu-les fins que quedin ben menudes i
barrejades.
Tot seguit, agafeu una cassola de terra i poseu-hi el sofregit,
la carn cuita i les bledes ben escorregudes i doneu-hi la
volta.
A continuació, afegiu-hi la botifarra negra tallada a talls no
gaire dobles i deixeu-ho al foc remenant de tant en tant, fins que
no quedi gens de suc.
Abans de retirar-les del foc, poseu-hi un polsim de pebre
negre.
Pepita Serra Mo