25° / 16° Tapat amb pluja

BLEDES AMB SEC

Ingredients:

Ingredients per a 4 persones:

- ½ kg de patates

- 1 kg de bledes

- 200g de llonganissa

- ½ kg de costella de porc

- 200g de botifarra negra

- 4 alls

- Sal

- Pebre

- 100g de tomàquets

- Oli

 

Recepta:

Primer de tot netegeu les bledes i les trossegeu. A continuació
peleu les patates i talleu-les a quarts. Després es posen a coure
en una olla amb aigua, que abans s haurà posat a bullir al foc.

Mentre es van coent les bledes, sofregiu en una paella amb oli
calent les costelles trossejades i la llonganissa. Quan estigui ben
rosses, retireu-ho del foc. Amb el mateix oli poseu el 4 alls
sencers vigilant que no es cremin i afegiu-hi el tomàquet. Retireu
del foc el sofregit quan estigui a punt.

Quan les bledes i les patates estiguin cuites, escorreu-les fins
que quedin ban eixutes i talleu-les fins que quedin ben menudes i
barrejades.

Tot seguit, agafeu una cassola de terra i poseu-hi el sofregit,
la carn cuita i les bledes ben escorregudes i doneu-hi la
volta.

A continuació, afegiu-hi la botifarra negra tallada a talls no
gaire dobles i deixeu-ho al foc remenant de tant en tant, fins que
no quedi gens de suc.

Abans de retirar-les del foc, poseu-hi un polsim de pebre
negre.

Pepita Serra Mo