LLOM DE FESTA MAJOR
Ingredients:
Per a 4 persones:
600 g de llom en una peça
1 ceba grossa
¾ de l de llet
1 fulla de llorer o un tros de canyella
Sal
Pebre
Oli doliva
Per a la guarnició:
2 ous
1 tassa de farina
1 tassa daigua
Oli doliva
8 figues seques
Recepta:
Lligueu el llom, saleu-lo i poseu-lo a rostir en una cassola de
terra amb oli doliva i la ceba a trossos grossos. Quan comença a
estar daurat cobriu el llom amb la llet i tapeu-lo, deixant-lo
coure fins que estigui al punt. Mentre sacaba de coure el llom,
prepareu petits bunyols amb la farina, laigua i els ous. Perquè
agafin gust les figues seques es posen una estona dins la salsa.
Quan el llom està cuit, es talla i ja es pot servir acompanyat de
les figues i els bunyols.
Emilia Puig Clavé