11° / 3° Tapat

LLOM DE PORC AMB LLET I AMETLLES

Ingredients:

Per a 4 persones:

500 g de llom

150 g dametlles ratllades

1 ceba grossa

¾ de litre de llet

1 copa de conyac

Per a la guarnició:

1 pebrot vermell escalivat

2 ous durs

Recepta:

Agafeu el llom i talleu-lo a talls regulars sense acabar de
tallar-lo del tot i saleu-lo. A continuació poseu una cullerada
dametlla entre tall i tall; una vegada completada loperació
lligueu el llom ben fort amb un fil de llarg a llarg perquè no
sobri al coure. Poseu una cassola al foc i amb un raig doli. Quan
comenci a bullir poseu-hi el llom, que anireu girant per tal que no
es faci massa ros. Quan estigui daurat afegiu-hi la ceba tallada
molt fina i deixeu-la coure a foc lent fins que la ceba
transparenti, llavors poseu-hi la copa de conyac i flamegeula i
deixeu-ho reduir. Una vegada reduït hi heu d afegir la llet a poc
a poc. Quan la salsa agafi la consistència desitjada, retireu-ho
del foc i serviu-ho. El plat es pot guarnir amb tires de pebrot
vermell i rodanxes dou dur.

 

Reinalda Farré Serra