MANDONGUILLES CASOLANES
Ingredients:
Per a 4 persones:
½ kg de cap de llom de porc (picat)
2 talls de cansalada viada picada
1 ceba
Oli doliva
Sal
3 alls
4 cullerades de tomàquet natural
Pebre vermell
Pebre negre
Pa ratllat
Brou de carn
Farina
1 ou
Sucre
Patates
Pèsols
Pastanaga
Recepta:
Primer poseu la carn picada en una safata per amanir-la.
Poseu-hi sal, un gra dall, lou, un polsim de pebre negre i el pa
ratllat. Treballeu la carn fins que sigui consistent. Després, amb
les mans molles, feu les boles de les mandonguilles. Llavors
enfarineu-les i fregiu-les a la paella, espolsant la farina perquè
no es cremi loli. Per altra banda, loli es pot aprofitar per fer
el sofregit. Per fer el sofregit poseu la ceba i lall trencats i
enrossiu-los. Afegiuhi el tomàquet natural, amb un polsim de sucre,
la sal, el brou, el pebre vermell i el pebre negre. Després
ajunteu-hi les mandonguilles i coeu-ho a poc a poc durant 1 hora,
fent xup-xup, en una cassola de terra. A part, feu bullir les
patates tallades a daus, els pèsols i les rodanxes de pastanaga.
Quan les mandonguilles estiguin cuites, afegiu les verdures a la
cassola, removent de tant en tant perquè no senganxin. I ja està
llest per menjar!
Elisa Elies Valls