ORELLETES
Ingredients:
Per a 100 orelletes:
25 ous
25 cullerades grosses de sucre
1 cullerada petita de sal
400 g danís líquid
400 g doli doliva
250 g de matafaluga
250 g de celiandre
170 g de llevat de forn
5 kg de farina
2 l daigua
4 l doli de gira-sol
Recepta:
Feu bullir en un recipient la matafaluga i el celiandre amb dos
litres daigua. Un cop bullit coleu-ho i deixeu-ho refredar. En un
recipient poseu-hi laigua de matafaluga i el celiandre, els ous,
el sucre, la sal, loli, lanís i el llevat (aquest desfet amb una
mica daigua de matafaluga i celiandre). Tots aquests ingredients
es remenen bé i un cop mesclats shi va afegint la farina, al
mateix temps que es remena, fins que la pasta que en surti tingui
una textura de massa compacta. El recipient on hi ha la massa es
tapa amb un drap i es deixa reposar aproximadament una hora i
mitja. Amb un ganivet feu petites porcions de la mida dun panet.
Amb un rodet i damunt duna taula empolsada amb farina aplaneu la
massa. En una paella fonda poseu 4 litres doli de gira-sol i
escalfeuho fins que loli sigui ben calent. Aneu fregint les
porcions estirades ajudats amb una canya, que us servirà per donar
la forma al forat de lorelleta. Un cop lorelleta sigui rossa de
les dues bandes, traieu-la, deixeu-la escórrer i poseu-hi sucre
damunt, segons el gust de cadascú.
M. Àngels Sanahuja Valentines